Det lilla, familjära boendet

I trivsamma Björnboområdet på Lidingö ligger Ektorpsgården. Här har vi två somatiska enheter och två demensenheter. Som boende hos oss får du heldygnsomsorg av hög klass. Samtliga av våra lägenheter har trygghetslarm och omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Det är lätt att umgås och här blir alla sedda. Närheten till naturen gör att alla lägenheter har grönskande utsikt.

Ektorpsgården är Lidingös bästa boende och ett av Sveriges bästa äldreboenden enligt Socialstyrelsens kommun- och enhetsundersökning, vård och omsorg om äldre 2014, 2015 och 2016.

Mer om Ektorpsgården

Våra lägenheter

Ektorpsgården består av 35 lägenheter fördelade på fyra enheter. Du bor i egen lägenhet med badrum. Lägenheterna renoverades 2011. läs mer

Mat och menyer

Måltiderna är en central och viktig del i vardagen. Vi följer årets olika säsonger och firar högtider traditionsenligt. Lunch, fika, middag och kvällsmål serveras på fasta tider. läs mer

Dagliga aktiviteter

Vårt fokus ligger på att varje aktivitet ska vara en social stund, ett avbrott från vardagen och en möjlighet att stimulera fysiska och mentala förmågor. läs mer

Våra referenser

Läs vad några av våra gäster och anhöriga har för syn och åsikter om oss och om Ektorpsgården. läs mer

Röster om och från Ektorpsgården

Jag hade min make boende på Ektorpsgården. Det är ett fantastiskt boende med underbara medarbetare i en familjär miljö där alla känner alla. Lägenheterna är moderna, ljusa och fräscha. Utomhusmiljön är mycket trivsam med härliga sällskapsytor. Jag kan varmt rekommendera Ektorpsgården. Det är ett äldreboende av högsta klass.

Lotta Gadelius Möllersten, Anhörig
Ett varmt tack för den fina minnesstunden ni ordnade för att ta farväl av min anhöriga. Jag vet att hon uppskattade sitt boende på avdelning 3 och fick drygt ett fint år hos er på Ektorpsgården.

Avdelning 3, Anhörig
Vi är imponerade över stämningen, det är trevligt att komma hit för oss närstående. Omvårdnaden är välfungerande, maten verkar alltid vara god och trevligt upplagd. Ja, vi tycker detta är ett mycket fint boende.

Avdelning 1, Anhörig
Läs mer

Kunskapsbank - svar på många av våra vanligaste frågor och länkar och information för dig som vill veta mer