service-slider-placeholder.jpg

Det familjära boendet på Lidingö

Ektorpsgården är ett litet, familjärt boende beläget i Björnboområdet på Lidingö. Här har de boende nära till naturen och alla våra lägenheter har grönskande utsikt. Byggnaden är uppdelad i fyra enheter med gemensamma rum, såsom matsalar, tv-hörnor, uteplatser och café.

Här finns totalt fyra enheter, två med inriktning mot demenssjukdomar och två för somatiska problem (kroppsliga). Som boende hos oss får du heldygnsomsorg av hög klass, dokumenterat i Socialstyrelsens brukarundersökning 2014, 2015 och 2016. Alla lägenheter har trygghetslarm och tillgång till omvårdnadspersonal dygnet runt. Här blir alla sedda och det är lätt att umgås.

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Socialstyrelsen, Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016, Lidingö, Ektorpsgården

Socialstyrelsen, Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? – En rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden 2014

Våra
lägenheter

Vi har 35 lägenheter fördelat på fyra enheter där du bor i din lägenhet med tillgång till eget badrum. läs mer

Vår
personal

Vården och omsorgen är teambaserad och utformas tillsammans med dig som boende. läs mer

Mat och
menyer

Frukost, lunch, fika, middag och kvällsmål på fasta tider där du väljer om du vill äta gemensamt i matsalen eller i din lägenhet läs mer

Våra
aktiviteter

Vårt fokus ligger på att varje aktivitet ska bli en social stund, avbrott från vardagen och möjlighet till att stimulera fysiska och mentala förmågor. läs mer

Min
önskan

Fonden “Min önskan” startades hösten 2013 på initiativ från en av våra boendes anhöriga med syfte att uppfylla den önskning som du som boende har. läs mer

Policy och
kvalitetsarbete

Ektorpsgården arbetar ständigt med förbättrings- och utvecklingsarbete av verksamheten och välkomnar alla dina synpunkter. läs mer

Ektorpsgårdens fördelar

  • Heldygnsomsorg av hög klass (Socialstyrelsens brukarundersökning 2014, 2015 och 2016).
  • Alla lägenheter har trygghetslarm och omvårdnadspersonal dygnet runt.
  • Vi har här nära till naturen och alla lägenheter har grönskande utsikt.
  • Det finns möjlighet att ta med sig hund eller katt.

Våra gäster säger

Jag hade min make boende på Ektorpsgården. Det är ett fantastiskt boende med underbara medarbetare i en familjär miljö där alla känner alla. Lägenheterna är moderna, ljusa och fräscha. Utomhusmiljön är mycket trivsam med härliga sällskapsytor. Jag kan varmt rekommendera Ektorpsgården. Det är ett äldreboende av högsta klass.
Lotta Gadelius Möllersten, Anhörig
Ett varmt tack för den fina minnesstunden ni ordnade för att ta farväl av min anhöriga. Jag vet att hon uppskattade sitt boende på avdelning 3 och fick drygt ett fint år hos er på Ektorpsgården.
Avdelning 3, Anhörig
Vi är imponerade över stämningen, det är trevligt att komma hit för oss närstående. Omvårdnaden är välfungerande, maten verkar alltid vara god och trevligt upplagd. Ja, vi tycker detta är ett mycket fint boende.
Avdelning 1, Anhörig
"Stort varmt tack från oss kring vad ni gjort för vår pappa. Han har fått den finaste vården, omsorgen, omtanken och närvaron hos er. Alltid professionellt och varmt mottagande när vi har varit där som anhörig också. Pappa trivdes hos er, allt utifrån hans sjukdom."
Avdelning 3, Anhörig
"Vi känner en stor tacksamhet för den tid mamma Inger fick på Ektorpsgården med social gemenskap, värme och uppskattning för den person hon var. Ektorpsgården är fantastiskt. Härliga ljusa rum, snyggt, rent och välhållet med en fin känsla för dekorationer och säsongsvarianter i utsmyckning."
Jytte och Vibeke, Anhöriga
Till all underbar personal på avdelning 3 Ektorpsgården! Vårt allra största och innerligaste tack för det finaste, hjärtligaste och varmaste bemötande och omhändertagande man kan få!!! Tack för allt, allt, allt ni gav av er själva, för allt ni gav mamma och oss! Hon fick det finaste avslut man kan få! Det kommer vi alltid bära med oss! Vår djupaste tacksamhet för detta! Vi kommer rekommendera Ektorpsgården till ALLA! Stora kramar!
Avdelning 3, Anhöriga
Jag har haft turen att få ett äldreboende på Ektorpsgården. Som representant för de boende har jag fått äran att ge några synpunkter till din ledning. Du bor här i snygga lokaler. Du får här en god mathållning 3 ggr per dag och däremellan kaffe- och testunder med diverse underhållningar. Lägg därtill en skön natur med fina och relativt lugna prommenadområden. Buss till och från Lidingö centrum, vidare till Ropsten, med hållplats vid trappen. Gratulationer till dig som lyckas få din ålderdom på Ektorpsgården. Det är som att vinna högsta vinsten.
Bertil Eklund, Boende
Hej verksamhetschefen, Jag har länge velat skriva och nu gör jag det äntligen. På datorn så går det att läsa också! Jag vill så varmt tacka er för allt ni gjorde för mamma i synnerhet och även for mig och Torun & Pappa. Det var alltid lika trevligt att vara hos er när vi hälsade på mamma. Som du vet av egen erfarenhet så är det ju en så tråkig resa med en anhörig som inte kanner igen dig och bara bor i sitt gamla skal. Det var verkligen härligt att spendera den sista veckan hos er och jag måste säga att jag har saknat att vara där. Dessutom så var det så fint att uppleva hur bra mamma hade haft det även om vi inte var på besok jämt. Vllket jobb ni gör och vilket förvånansvärt roligt jobb det verkar vara dessutom! Jag hoppas att du ar riktigt stolt över vad du har skapat för det ar fantastiskt och alla som kommer till er känner värmen och engagemanget. Mamma ska ligga pa Lldingö kyrkas gravplats och hon blickar rakt upp till er - så sänd henne en tanke ibland så blir hon glad:) Stor kram och mycket tacksamhet till er allihop!
Lena Rekdal, Anhörig